Британският премиер Риши Сунак заяви на срещата на Г-20, че Русия трябва

...
Британският премиер Риши Сунак заяви на срещата на Г-20, че Русия трябва
Коментари Харесай

Риши Сунак: Русия трябва да се изтегли от Украйна

Британският премиер Риши Сунак заяви на срещата на Г-20, че Русия би трябвало да се изтегли от Украйна и да приключи тази варварска война, ставайки по този метод първият английски министър председател, конфронтирал се директно с съветски публични представители от началото на войната. 

Риши Сунак заяви това по време на първата сесия, като подлага на критика отсъствието на съветския президент Владимир Путин на срещата на остров Бали.

„ Видно е, че Путин не е в положение да се причисли към нас тук. Може би, в случай че бе пристигнал, щяхме да се заемем с решаването на казуса.

А единственото решение е Русия да напусне Украйна и да се постави завършек на тази варварска война “, съобщи английският министър председател.

Той добави, че Англия отхвърля тази експанзия и ще поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо.

Сунак също така порица Русия за това, че атакува съседите си, че нападна градска инфраструктура и цивилно население, както и че заплашва с нуклеарна ескалация.

В завоалиран укор към тези народи, които са останали неутрални във връзка с спора, в това число Китай и Индия, Сунак акцентира, че всички страни са в по-голяма заплаха заради създалия се казус.

„ Незаконното навлизане на Русия в Украйна има дълбоки последствия за всички нас, тъй като подкопава главните правила на суверенитета и териториалната целокупност “, добави английският министър председател.

Още като министър на финансите Риши Сунак задели 4,1 милиарда паунда финансова помощ за Украйна, от които 2,3 милиарда като военна помощ. Сунак даде обещание да резервира това равнище на поддръжка и през идната година.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР